Μπάτσοι + Χάκερς = Χαρακίρι

Η είδηση ήρθε απρόοπτα, όπως όλα τα κακά… και οι ιθύνοντες της τρομοκρατικής, φασιστικής κι αντιδημοκρατικής αποφασης συνέλευσαν κι αποφάσισαν σιωπηλά κι ερήμην των αμνών (εμείς είμαστε τα πρόβατα!).

Σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στους Times αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Αγγλίας σιωπηλά κατήργησε ένα ακόμα θεμελιώδες και προσωπικό δικαίωμα, παραχωρώντας το δικαίωμα στην αστυνομία να μπαίνουν χωρίς ένταλμα στους προσωπικούς μας υπολογιστές και να βολτάρουνε στους φακέλους μας και τα προσωπικά μας δεδομένα.

Το Λονδίνο ήδη κατέχει την πρώτη θέση στο διαγωνισμό για την πόλη με τις περισσότερες CCTV κάμερες. Αλλά δεν ήταν αρκετό, γιατί η κάμερα δεν καταγράφει τι σκέφτεσαι, ποιος είσαι, τα ενδιαφέρονται σου, τα μυστικά σου… Τώρα η κυβέρνηση βάζει πλώρη για την εφαρμογή ενός καθεστώτος που μόνο χούντα θυμίζει! Καθεστώς απόλυτης επιτήρησης κι ανελευθερίας. Κι όλα αυτά κάτω από την μύτη μας…

Βέβαια, το χάκινγκ είναι παλιά τεχνική για την αγγλική αστυνομία που υποστηρίζει ότι τους βοηθάει να εντοπίζουν εγκληματιες και παιδόφιλους. Για αυτό καθάρισε ο τόπος ρε παιδιά από όλα τα αποβράσματα; Έτσι εξηγείται…
Τι λέτε βρε παπάρες; Α, ρε Έλληνες αντιεξουσιαστές που σας χρειάζονται…. να σας βάλουν φωτιά στην Trafalgar και να σας σύρουν ως το Tower Hill να δει ο κόσμος τι θα μπει μπάτσος φλαμπέ!

Η έννομη κατασκοπία και παραβίαση (αν κι ακούγεται περισσότερο σαν καθολική κατάργηση) του συνταγματικού δικαιώματος του ατόμου στην ιδιωτική ζωή γίνεται με χρήση λογισμικού που μοιάζει με ιό και εγκαθίσταται στον υπολογιστή του χωρίς σχετική δικαστική άδεια.

Για την εγκατάσταση του μηχανισμό που θα τους επιτρέπει να κατασκοπεύουν τον σκληρό δίσκο του “υπόπτου” κι όχι μόνο, οι αρχές έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να διαρρήξουν το σπίτι ή το γραφείο του “υπόπτου”. Αλλά και πάλι δεν χρειάζεται ένταλμα, κανενός είδους δικαστική απόφαση…. η δικαιολογία για αυτό είναι ότι πρόκεται για παρακολούθηση μεν, αλλά εξ αποστάσεως δε. (Μονο σε μένα ακούγεται paralogo το επιχείρημα αυτό;) Άλλος τρόπος για την εγκατάσταση του ιού είναι μέσω email, για αυτό μεγάλη προσοχή στα επισυνημένα αρχεία που κατεβάζετε…

Κάποιες οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν την ανησυχία τους αλλά εκτός από κάποιες μηνύσεις που ενδέχεται να δεχτεί το υπουργείο Εσωτερικών, η πραγματοποίηση του μέτρου ειναι πλεον γεγονος και βρίσκει σύμφωνους και τους υπουργούς Εσωτερικών της Γερμανίας και Γαλλίας. Σύμφωνα με το διάταγμα των Βρυξελλών, κάθε senior (α, εντάξει τώρα – με καθησυχάσατε) αστυνομικός στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει πλέον δικαιωμα να ψάξει αρχεία υπολογιστών, emails, συνομιλίες μέσω messenger, skype, όπως επίσης και όλη την δραστηριότητα στο ιντερνετ αν ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι έτσι πρέπει..

Για άλλη μια φορά “Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα… “. Φοβάμαι για την δύναμη που αποκτούν πάνω μου, ξέρω ότι μόλις γίνουν μέρος της ζωής μου, θα πάψω τότε να έχω εγώ ζωή. Φοβάμαι τα άδεια μάτια τους γιατί μέσα τους καθρεφτίζεται ο θάνατος της ατομικότητας, γκρεμίζεται η ψευδαίσθηση της ελευθερίας, χορεύει ο Διάολος. Αυτό που φοβάμαι όμως πιο πολύ από όλα ειναι με τι ευκολία θα μπορούν οι διεφθαρμένοι εξουσιαστές να φυτέψουν ψεύτικα στοιχεία και κατασκευασμένες αδιάσειστες αποδείξεις στους υπολογιστές μας. Και δυστυχώς ξέρω ότι επειδή μπορούν – θα το κάνουν.

Δεν θα αργήσει η μέρα που η βρώμα του κόσμου θα χτυπήσει και τους υπολογιστές μας μέχρι να τους κλείσουμε κι αυτούς (αφού πρώτα κλείσουμε τις τράπεζες και τα χρηματιστήρια)μια για πάντα και πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία.

Comments

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.