Μ’αγαπάει την μια την άλλη με ξεχνά

μαργαρίταΘα προλογίσω αυτό το ποστ με το εξής σχόλιο. Όλοι έχουμε μαδήσει μια-δυο μαργαρίτες (μερικοί μπουκέτα ολόκληρα!) στην ζωή μας, ρωτώντας κλασικά, με αγαπάει – δεν μ’αγαπάει…. κι όντως θα περίμενε κανείς ότι επρόκειτο για δύο ερωτήσεις.

Αμ δε! Αυτά τα δυο αυτά στιχάκια δεν έχουν τον ίδιο ρυθμό. Δηλαδή… η πρώτη ερώτηση “Μ’αγαπάει;” είναι ειλικρινής και λέγεται σχεδόν με ένα παράπονο “Με αγαπάει;”. Αν προσέξεις το “μ’αγαπαααααάει;” είναι λίγο μακρόσυρτο.

Το δεύτερο στιχάκι “Δεν μ’αγαπάει” δεν ακούγεται καθόλου σαν ερώτηση. Αντιθέτως θα έλεγα ότι ακούγεται σαν κατάφαση, σαν πεποίθηση.. αντί για ερωτηματικό, είναι σαν να έχει θαυμαστικό “Δεμ μ’αγαπάει!¨. Ααααα.. αυτό δεν μου αρέσει καθόλου!!!

Την επόμενη φορά που θα μαδήσω μαργαρίτα.. θα αντιστρέψω τα στιχάκια να λένε “Με αγαπάει!” – δυνατά! –  “Δεν μ’αγαπάει;” – γλυκά με παράπονο – και ξανά πάλι…”ΜΕ ΑΓΑΠΑΕΙ!”, “Δεν μ’αγαπάει;”….Έτσι! Πολύ καλύτερα!!!

Αμ! Δεν είναι μόνο οι γυναίκες που κολλάει το μυαλουδάκι τους κι αναρωτιούνται αν τις γουστάρει ο εκάστοτε ομορφάντρας που έχουν βάλει στο μάτι ή όχι… υπάρχουν και πάρα πολύ άντρες που αναρωτιούνται αν τους γουστάρει κάποια γυναίκα που κατα πάσα πιθανότητα τους παίζει…

Μάζεψα λοιπόν εδώ τις πέντε πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σας, για να βοηθήσω να ξελαμπικάρουμε λίγο, παιδιά, γιατί δεν μας βλέπω πολύ καλά…

Ερώτηση 1: Τι κάνεις όταν κάποιος δεν σου απαντάει;

Απάντηση: Σταματάς να τον/την πρήζεις… Σίγουρο πράμα. Μην το σκέφτεσαι καν. Αν δεν σου απαντάει και συνεχίζεις να μιλάς μόνος/μόνη σου… ουουουουουουου, όχι μόνο δεν θα αλλάξει γνώμη αλλά μάλλον θα σχηματίσει και την χειρότερη εντύπωση.

Ερώτηση 2: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δω αν με θέλει;

Απάντηση: Αν σε θέλει, θα το δεις. Αν δεν σε θέλει, θα ψάχνεις να βρεις σημάδια… μήπως με κοίταξε; μήπως με ντρέπεται; μήπως; μήπως δεν σε θέλει…; μήπως ;

Ερώτηση 3: Πως θα καταλάβω αν θέλει μόνο σεξ;

Απάντηση: Αν ζητάει μόνο σεξ και δίνει μόνο σεξ, τότε σε θέλει για σεξ… μόνο. Αν θέλει να γνωρίσει τους γονείς σου ή τους φίλους σου, τότε σίγουρα θέλει κάτι παραπάνω…

Ερώτηση 4: Γιατί δεν απαντάει στα μηνύματα; Τι σημαίνει η εξαφάνιση του/της;

Απάντηση: Πάντως σίγουρα όχι την δολοφονία ή την απαγωγή του/της… Δεν σημαίνει κάτι, είναι ένα γεγονός που πρέπει να δεχτείς γιατί απλά δεν έχεις άλλη επιλογή.

Ερώτηση 5: Τι σημαίνει αν στην αρχή σε θέλει και μετά το παίζει αδιάφορος/η;

Απάντηση: Πολύ λυπάμαι, αλλά σημαίνει ότι απλά άλλαξε γνώμη. Πολλές φορές συμβαίνει αυτό … ενθουσιαζόμαστε στην αρχή κι αρχίζουμε να φτιάχνουμε με το μυαλό μας κορδελάκια… φανταζόμαστε στην αρχή πως θα είναι ο άλλος, δηλαδή τον εξειδανικεύουμε κι αργότερα μόλις δούμε ότι δεν είναι ο/η κατα φαντασίαν γκόμενος/α που δημιουργήσαμε στο μυαλό μας…. απογοητευόμαστε κι απομακρυνόμαστε.

Ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβεις αν κάποιος ή κάποια σε γουστάρει είναι να αναλογιστείς πως θα φερόσουν εσύ αν γούσταρες. Οπότε να μπεις στα παπούτσια του ή στα τακούνια της.

Όταν γουστάρεις… παίζεις παιχνίδια; Εξαφανίζεσαι; Δημιουργείς δικαολογίες; Αποφεύγεις τα μηνύματα, την συναναστροφή, τις εξόδους; Όταν είσαι ερωτευμένος, κερατώνεις; Προσβάλεις; Πληγώνεις; Δεν νομίζω… Άλλο ο έρωτας κι άλλο ο εγωισμός.

 

 

Comments

Category: Απόψεις
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.