Αν μιλούσαν οι τοίχοι, τι θα έλεγαν;

Πόσες φορές έχουμε όλοι αναρωτηθεί τι θα έλεγαν οι τοίχοι αν μιλούσαν; Οι τοίχοι του πατρικού μου πρέπει να είναι κουφοί, ειδάλλως δεν υπάρχει περίπτωση…. με τόσα που έχουν ακούσει και μάλιστα στα ντεσιμπέλ που έχουν ειπωθεί, θα έπρεπε να είχανε γκρεμίσει….(έχουν τις ρωγμές τους εδώ που τα λέμε, μεταξύ μας…)

Μα όσο και να ψάξω δεν βρίσκω τοίχο να μιλάει, αλλά βρίσκω εικόνες που λένε 1000 λέξεις κι άλλες που δεν είναι τόσο πολυλογούδες και λένε γύρω στις 500. Αν σταθείς κι αφουγκραστείς, θα ακούσεις.

Οι τοίχοι της Βουλής των Ελλήνων δεν θα έχουν και πολλά να πουν, ούτε να καταμαρτυρήσουν, παρά μόνο ίσως ότι ο χρόνος εκεί πέρα μέσα περνάει αργά, πολύ πιο αργά από οπουδήποτε αλλού, γιατί οι ίδιοι άνθρωποι, με τις ίδιες φωνές, λένε τα ίδια πράγματα εδώ και πολύ πολύ καιρό….

Δεν τους παρεξηγώ, τοίχοι είναι μπερδεύονται! Δεν γνωρίζουν ότι αυτοί δεν είναι εκείνοι, αλλά τα παιδιά τους, και τα ανίψια τους, και τα παιδιά των ανιψιών τους. Αν το ξέρανε, θα πέφτανε να μας πλακώσουν… στο ξύλο! Και μας κι αυτούς. Ούτε κιχ δεν θα ακουγόταν – ούτε μέσα ούτε έξω από το κτίριο. Με το που θα μας άκουγαν οι τοίχοι της Βουλής να διαμαρτυρόμαστε από έξω, ‘ΣαααααΤ!’, θα φεύγε το πρώτο τούβλο, και μετά το επόμενο, και το επόμενο… Κάτι μου λέει, ότι και να μιλούσαν αυτοί οι τοίχοι δεν θα μας απηύθυναν τον λόγο.

 

Comments

Category: Απόψεις
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.